• Facebook Twitter Google+ Youtube Vimeo
  • Italiano English
  • [-] Make text more little [+] Make text more bigger
  • Feed RSS 2.0 Feed ATOM 1.0

»

Problem with Animation

Forum for: Dynamics, Rigging, Mograph, TeamRender, Xpresso, Plugins, Hair, Sketch, Simulation, tracking, sculpt and advanced usage of Cinema4D.

Moderators: natas, Arkimed, visualtricks, cappellaiomatto

  • Advertising

Problem with Animation

Postby vlad_c » Wed Apr 13, 2016 3:19 pm

Hy Guys,

New beginer in animation here. I am using C4D R15.

I have a character I want to rig. I created my own Joints and Controls for this rig and I have Binded them to the mesh..The legs are created with IK.

If I just move the leg forward the geometry follows as it should. But when I keyframe the position and then move it strange deformations to geometry take place. Now this is very strange for me since I cannot figure out what is going on.. and why ..

So the this is the 1st pose of the leg...
Image

This is how it looks like when I simply move the leg forward..
Image


And this is how it looks like when I record a key at the 1st pose 1st frame, go to other frame and move the leg forward..
Image

Can you please tell me how to deal with this?

Thank you,
Vlad C>
vlad_c
 
Posts: 2
Joined: Thu Jan 29, 2015 2:57 pm

Re: Problem with Animation

Postby cappellaiomatto » Fri Apr 15, 2016 10:55 am

Hi
it's probably fault of the vertex weight.

If you just bind the mesh with the joints, cinema 4d weigh the vertices automatically but 99% the animation result is not good and you have to correct manually the weight with the weight tool.

this is an example but if you search with youtube or google you will find a lot of tutorial

https://www.youtube.com/watch?v=RUeY1HMXvFM
User avatar
cappellaiomatto
Moderatore
 
Posts: 1397
Joined: Mon May 07, 2012 5:12 pm

Re: Problem with Animation

Postby vlad_c » Sun Apr 17, 2016 12:14 pm

Hey,

The problem was I needed to check "Maintain Original" Opiton under Parent on a Constraint applied to a joint..

Thank you for the video tutorial :)
vlad_c
 
Posts: 2
Joined: Thu Jan 29, 2015 2:57 pm


  • Advertising

Return to C4D - Advanced usage

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests

Powered by DGworld CMS - Copyright ©2005-2017 DGworld