i need some help with xpresso (how to make something like an array)

Forum for: Modelling, Texturing, Animation, Composting and the whole general usage of Cinema4D.

Moderators: Arkimed, visualtricks, cappellaiomatto, natas

Post Reply
  • Advertising
AltoFlash
Posts: 9
Joined: Thu Mar 15, 2018 6:45 am

i need some help with xpresso (how to make something like an array)

Post by AltoFlash » Tue Mar 26, 2019 4:10 am

Hi! i'm trying to animate a scene in which i want objects to appear one after the other, so i'm using a visibility tag for each object, and i thought i could use xpresso instead of manually animating each object, my guess was some kind of array, but i can't find the way to do it. i tried googling but i had no luck.

User avatar
masterzone
Site Admin
Posts: 8557
Joined: Fri Sep 17, 2004 5:34 pm
Location: Verona

Re: i need some help with xpresso (how to make something like an array)

Post by masterzone » Tue Mar 26, 2019 8:54 am

Dear Alto, I think is good bypass the visibility tag by using mograph cloner. If you need a objects array and you need to make objects appears "on / off" if you animate the "count" of a cloner all objects appears one after one so you will get a better results :)

AltoFlash
Posts: 9
Joined: Thu Mar 15, 2018 6:45 am

Re: i need some help with xpresso (how to make something like an array)

Post by AltoFlash » Tue Mar 26, 2019 1:25 pm

thanks for the reply, but i'm not cloning an object, it's several different objects.

Besides, i want to know how to do this for future projects too

User avatar
masterzone
Site Admin
Posts: 8557
Joined: Fri Sep 17, 2004 5:34 pm
Location: Verona

Re: i need some help with xpresso (how to make something like an array)

Post by masterzone » Wed Mar 27, 2019 9:18 pm

You can do it with cloned too. If you put inside the cloner 10 objects and the cloner has 10 count cloning you got 10 different object created by Mograph :)

AltoFlash
Posts: 9
Joined: Thu Mar 15, 2018 6:45 am

Re: i need some help with xpresso (how to make something like an array)

Post by AltoFlash » Thu Mar 28, 2019 1:09 am

lol i'm talking about several different objects, not clones of the same object. i do know how to use the cloner

User avatar
masterzone
Site Admin
Posts: 8557
Joined: Fri Sep 17, 2004 5:34 pm
Location: Verona

Re: i need some help with xpresso (how to make something like an array)

Post by masterzone » Thu Mar 28, 2019 9:16 pm

Yes! :) if you put inside the cloner “10 different objects” and you make 10 clones you will get 10 different objects only.
So you can animate the cloner :)

  • Advertising
Post Reply