Pose Morph Tag - Polygones/Points are not saved at new positions

Forum for: Modelling, Texturing, Animation, Composting and the whole general usage of Cinema4D.

Moderatori: natas, Arkimed, visualtricks, cappellaiomatto

Rispondi
  • Advertising
Architheutis
Messaggi: 2
Iscritto il: gio lug 01, 2021 3:29 pm

Pose Morph Tag - Polygones/Points are not saved at new positions

Messaggio da Architheutis »

Hi everybody.

I can´t understand having that troubles with C4D (R19).
I created a full body character with complete IK-chains, weighting aso.
But with giving that creature mimic into its face, pose morph tag does not
work as I want (even not as I always experienced before!) :?

I go this way:

- Chosing certain polygones on the mesh
- Setting selection, giving the selection tag a name (like "nose")
- Creating a pose morph tag for the character mesh
- Live Selection Tool (attributes) making a hook on "Points" (Mixing)
- Clicking pose morph tag, soft selection (Mode) and making a hook on "surface", Mode: ALL
- On edit, using the move-tool: move selected areal to wished position

PROBLEM: The areal (polygones/points) snap back to the origin place. The movement aren´t saved
within the editing phase within the pose morph tag.


I´ve never had such problems with C4D before. Has anybody a hint to solve that problem?

Thanks a lot.
Achie. :-((

Avatar utente
masterzone
Site Admin
Messaggi: 9767
Iscritto il: ven set 17, 2004 5:34 pm
Località: Verona

Re: Pose Morph Tag - Polygones/Points are not saved at new positions

Messaggio da masterzone »

Sure, happens to me too.
Did you try to move points with other instruments instead of using the soft selection? I remember that some tools are not compatible with pose morph movement, so if you move some points or polygons with magnet tools all will be fine but if you using Slide, Soft Selection tools, some problems occurs...
:)

Architheutis
Messaggi: 2
Iscritto il: gio lug 01, 2021 3:29 pm

Re: Pose Morph Tag - Polygones/Points are not saved at new positions

Messaggio da Architheutis »

masterzone ha scritto:
gio lug 01, 2021 4:27 pm
Sure, happens to me too.
Did you try to move points with other instruments instead of using the soft selection? I remember that some tools are not compatible with pose morph movement, so if you move some points or polygons with magnet tools all will be fine but if you using Slide, Soft Selection tools, some problems occurs...
:)
...just waiiiiiiit a minuuuuuute... :?:

Magnet tool... on point expression... dumdidumm... mimimimimiiiiii...
:arrow: ;)

Hey cool!!!!! It works! It .... whops! ... CTRL/Z... it works... YESSSSS!!!
Thank you so much! I tried and tried it until Frank `N`Further came...
...now ... best man!

:mrgreen:

Again: Thank you !!!!!!!!!
Have a nice weekend.
Archibaldo.

Avatar utente
masterzone
Site Admin
Messaggi: 9767
Iscritto il: ven set 17, 2004 5:34 pm
Località: Verona

Re: Pose Morph Tag - Polygones/Points are not saved at new positions

Messaggio da masterzone »

:lol: :lol: :lol: :lol:
You are welcome!

Have a nice weekend you too

  • Advertising
Rispondi